Plasztikai sebészet

Plasztikai sebészet

Mivel foglalkozik plasztikai sebészetünk?

A szegedi Stefánia Klinika plasztikai sebészetén ambuláns rekonstruktív és szépészeti plasztikával, ambuláns kissebészeti műtétekkel, valamint hialuronsavas ráncfeltöltéssel foglalkozunk. Pácienseink maximális szakértelemre, diszkrécióra és odafigyelésre számíthatnak. Mindenki pontosan számolhat idejével, hiszen előre egyeztetett időpontra érkezik, és gyors, precíz beavatkozásra számíthat. Sebészeti eszközparkunk az ambuláns kezelések területén élenjáró!

Milyen panaszokkal keresheti fel a plasztikai sebészetet?

A plasztikai problémák kortól és nemtől függetlenek, bárkinek lehet olyan zavaró jellegű elváltozása, amit korrigáltatni szeretne. Ilyen lehet egy anyajegy, vagy szemölcs is. Ma már vannak kifejezetten férfiaknak készíttet termékek is.

Milyen szolgáltatásokat vehet igénybe?

Sebészeti rendelésünkön sebészeti és minimál invazív ambuláns szépészeti plasztikai kisműtétekkel is foglalkozunk. (Invazív műtétnek nevezzük azt az eljárást, melynek során a testen vágást vagy szúrást ejtünk.) Ilyen beavatkozásnak számítanak a különböző hegkorrekciók, anyajegykivétel, bőrelváltozások eltávolítása vagy a hialuronsavas ráncfeltöltés.

Hogyan készüljön fel a vizsgálatra?

A műtétek általában nem kívánnak előzetes felkészülést a beteg részéről. A műtéti terület előkészítése egyénre szabott, amit az előzetes konzultáción megbeszélünk. Felhívjuk a figyelmet, ha valamit otthon műtét előtt el kell végezni, mint pl. a hegkorrekció előtt az adott területet le kell borotválni, és betadinos lappal áttörölni.

A vizsgálat és a plasztikai műtét menete

Az első konzultáció során az általános állapotfelmérést követően pácienseinkkel részletesen megbeszéljük a beavatkozás menetét, a várható eredményeket és a műtét utáni teendőket. Ha a műtét speciális felkészülést igényel, arról is tájékoztatjuk a beteget. A Stefánia Klinikán a tt plasztikai műtéteket ambulánsan végezzük. Amennyiben a műtét olyan jellegű, a metszetet minden esetben elküldjük szövettanra.

Jár-e fájdalommal?

Vannak beavatkozások, amik helyi érzéstelenítést igényelnek. Ez járhat némi kellemetlenséggel. A fájdalom egy tűszúrás élményével egyenértékű, és jelentkezhet feszítő érzés is. A műtétet követő 24 órában előfordulhat sebfájdalom.

Mennyi ideig tart?

Maga a műtéti beavatkozás 15-30 percet vesz igénybe. Másnap kontrollra vissza kell jönni, de ha panasza van, azonnal jelezze orvosának! Ezt követően még egyszer kell jönni kontrollra, amikor a varratszedés megtörténik. Ez a műtéttől függően 5-7 nap. A sebészi beavatkozás eredménye 7-10 nap múlva válik láthatóvá.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés során egy nagyon vékony tű segítségével hialuronsavas hatóanyagot juttatunk a bőrbe. A hialuronsav a bőr kötőszövetének természetes összetevője, melynek koncentrációja az életkorral fokozatosan csökken. Ez is oka, hogy az évek teltével a bőr rugalmatlanná válik, és ráncok alakulnak ki. A bőrbe juttatott hialuronsav lazítja a mimikai izmokat, belülről feltölti a ráncokat és regenerálja, teltebbé teszi bőrt. A ráncok kisimulnak, a vonások fiatalosabbá, lágyabbá válnak. A hialuronsav emellett természetes anyag, a szervezet teljes mértékben képes lebontani!

Az injekciós kezelés az arckülönböző területein alkalmazható. Kisimítja az un nasolabiális redőt, az orr melletti mély barázdát, a szem és a száj körüli ráncokat, valamint a szájzug környékét. A beavatkozás a botoxszal ellentétben a mimikai izmok működését nem befolyásolja.

Meddig tart a  hiarulonsavas kezelés?

A hiarulonsavas injekciós kezelés mindössze 15-30 percet vesz igénybe. A beteg a műtétet követően távozik. Érdemes hozni egy sötét szemüveget, mert bedagadhat a szem környéke, vagy egy sálat, ami a beavatkozás területlét eltakarja.

A műtétről dokumentáció készül, amin rögzítjük a műtét előtti és utáni állapotot. Ezután megkérjük a pácienst, hogy  jöjjön be egy fotó erejéig az 1. és 2. hetet, valamint az 1. és 2. hónapot követően.

Hialuronsavnál kb. 2 hét múlva kezd kialakulni a végleges kép és az anyagtól függően akár 1-1,5 évig is megmarad a hatás.

Hogyan jelentkezhet be a plasztikai sebészetre?

Személyesen: Szeged, 6720, Arany János u. 1.

Telefonon: 06 30 537 0350

E-mailen: info@stefaniaklinika.hu

Online:

Miért válassza a Stefánia Klinikát?

  •  Kényelmes diszkrét környezet, esztétikus, igényes rendelők.
  • Magas színvonal, modern technológia, minden korosztály számára elérhető, gyors, komplex, szolgáltatások, rövid várakozással.
  • Nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező orvosok, jól képzett kiváló szakmai csapat.
  • Betegeink időpontra érkeznek, ezért rövid a várakozási idő.
  • Elérhető, megfizethető árak. Magas ár-érték arány.