Életmód tanácsadás, testsúlycsökkentés

Életmód tanácsadás, testsúlycsökkentés

Mit nyújt életmód tanácsadásunk?

Köztudott, hogy a magyar lakosság nagy része nem csak, hogy nem mozog eleget, hanem legtöbbször helytelenül is táplálkozik. Pedig testünk egészségéért elsősorban az étkezéssel és mozgással tudunk tenni. Testünk mozgásra lett teremtve, azonban ha nem mozgunk eleget, akkor fokozatosan leépül, mely elhízás, mozgásszervi betegségek, vagy az állóképesség csökkenésében mutatkozhat meg.

Still0311_00004 2

Kovács Éva mozgásterapeuta órája

Életmódváltás személyi edző segítségével!

A Stefánia Klinikán minden egy helyen van a sikeres életmódváltáshoz! Szegedi magánklinikánkon Kovács Éva személyi edző, mozgásterapeuta, életmód koach, valamint Mikulán Rita sportorvos segíti mindazokat, akik még sokáig szeretnének egészségben élni, vagy szeretnének végre megszabadulni a felesleges kilóktól. A szegedi Stefánia Klinikán emellett komplex szűrővizsgálatokkal, étrend tanácsadással, valamint egymást kiegészítő szakrendelésekkel járulunk hozzá az életmódváltás sikeréhez!

Milyen panaszok, tünetek, betegségek esetén lehet szükség életmód tanácsadásra, testsúlycsökkentésre?  

Ha Ön nem elégedett állóképességével, szeretne egészségesebb lenni, vagy fogyni, akkor mindenképpen ajánlott Önnek is az életmódváltás! Akkor is érdemes hozzánk fordulnia, amennyiben szeretne többet mozogni, illetve megelőzni a mozgáshiány okozta betegségeket. A mozgáshiány egyik leggyakoribb következménye az elhízás, mely a helytelen étrenddel társulva rendkívül komoly károkat okozhat a szervezetben. Az elhízás olyan betegségekhez vezethet, mint például a magas vérnyomás, cukorbetegség. Ezenkívül közvetlen kapcsolatot mutattak ki az agyvérzés és az elhízás között, de például a vastagbél-, végbél-, nyelőcső, illetve a prosztata- és mellrák kialakulásával is összefüggésbe hozható.

Mozgással egy egészségesebb életért!

Ne hagyja, hogy a túlsúlyosság tönkretegye az életét! Az elhízás és a túlsúly ellen kellő akaraterővel és elszántsággal Ön is könnyedén tehet! A kilók elleni harcban Kovács Éva személyi edzőnk segít Önnek, aki 25 éve segít mozgással nőknek, férfiaknak, időseknek és fiataloknak egyaránt a fogyásban, valamint az egészségmegőrzésben!

Az elhízás okainak kivizsgálása a Stefánia Klinikán

Úgy érzi nem megy a fogyás, vagy a leadott kilókat hamar visszahízza? Az elhízás mögött bizonyos esetekben hormonális problémák, illetve más szervi problémák is előfordulhatnak.  Ezek diagnosztizálásához a Stefánia Klinika szakorvosai, valamint modern eszközparkunk, valamint Szegeden egyedülálló ultrahang diagnosztikai berendezésünk nyújt segítséget. A felismert betegségeket gasztroenterológiai, endokrinológiai, valamint diabetológiai szakrendelésünkön kezeljük.

A mozgás és a sport jelentősége

Napjainkban a leterheltség, valamint az időhiány miatt egyre ritkábban mozgunk eleget. Pedig a mozgáshiány számos egészségügyi problémához vezet, amivel előbb-utóbb orvoshoz kell fordulni, a gyógyuláshoz pedig sokszor drága terápiára, vagy gyógyszerekre van szükség. Mindez azonban megelőzhető, amennyiben időben elkezdünk odafigyelni egészségünkre. Az aktív életmóddal nem csupán a mozgásszervi betegségek, a cukorbetegség, illetve a szív- és érrendszeri betegségek előzhetőek meg! A gyakori mozgás nagyszerűen csökkenti a stresszt is, ezáltal jótékony hatással van a mentális egészségre!

Hogyan készüljön fel az életmód tanácsadásra, mire számítson?

Ahhoz, hogy az életmódváltás teljesen személyre szabott és a lehető leghatékonyabb legyen, ennek érdekében szükséges egy állapotfelmérő és fittségi teszt elvégzése. Személyi edzőnk egészségügyi kérdéseket tesz fel, valamint testsúly-, testzsír mérésre is sor kerül. Ahhoz, hogy a lehető legpontosabban mérhessük fel egészségi állapotát, kérjük hozza magával 3 hónapnál nem régebbi vér, vizelet, vagy EKG leletét!

Hogyan jelentkezhet életmód tanácsadásunkra?

Személyesen: Szeged, 6720, Arany János u. 1.
Telefonon: 0630 5370350
Online bejelentkezés:
Emailen: info@stefaniaklinika.hu

Miért válassza a Stefánia Klinikát?

  • Betegközpontú ellátás: közvetlenség, maximális odafigyelés, udvariasság.
  • Nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező orvosok, jól képzett kiváló szakmai csapat.
  • Gyors, pontos labordiagnosztika.
  • Szegeden egyedülálló ultrahang diagnosztikai készülék.
  • Modern, elegáns megjelenés, kényelmes diszkrét környezet, esztétikus, igényes kialakítású épület és rendelők.