Egészséges életmód

Egészséges életmód

A Stefánia Klinikán kiemelten fontosnak tartjuk az egészségmegőrzést, valamint a prevenciót. Ennek érdekében életmód tanácsadással várjuk azokat, akik számára fontos a saját, valamint családjuk egészsége! Életmódprogramunkon belül foglalkozunk alvászavarok kezelésével, dohányzásról leszoktatással, stresszkezeléssel, testsúlycsökkentéssel, és mindezekhez orvosi hátteret is biztosítunk. Mindemellett komplex, várakozás nélküli, alapos szűrővizsgálatokat nyújtunk!

Az egészséges életmód alapja az étrend

Az egészséges életmód kialakítása nem megy azonnal, ez egy hosszú folyamat, melynek eredménye ugyanakkor felbecsülhetetlen. Az első és talán legfontosabb eleme az egészséges életmódnak, a megfelelő étrend, hiszen ezzel tudunk legközvetlenebbül hatni szervezetünk állapotára. Az egészséges étrend egyaránt tartalmazza a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, de fontos odafigyelni a fűszerezésre is, valamint arra módra, ahogy ételeinket elfogyasztjuk. Köztudott, hogy a kapkodás, ideges evés károsan hat a szervezetre. Ősi kultúrákban jól tudták ezt, hiszen náluk az étkezés egy fontos rituálé volt, melyet bűn volt elrontani a habzsolással. A kapkodó, ideges étkezés során ráadásul az emésztés minősége is megváltozik, a test pedig hamarabb fogja jelezni, hogy éhes, emellett pedig a tápanyag felszívódása is romlik.

Hányszor együnk egy nap?

Ha naponta csak egyszer eszünk, akkor hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél, és ez megterheli az emésztőrendszert. Éppen ezért javasolt a napi többszöri étkezés, de természetesen ez az egyéni szükségletektől is függ. Nem mindenkinek előnyös a napi ötszöri étkezés, de legalább 2-3-szor együnk egy nap. Ajánlott kipróbálni, hogy Önnek mekkora az a mennyiség, amennyi egész napra ellátja energiával. Érdemes reggel többet enni, hiszen ez az a napszak, amikor általában a legnagyobb szellemi igénybevételnek vagyunk kitéve. Amennyiben szüksége lenne tanácsadásra ezzel kapcsolatban, szegedi klinikánkon személyre szabott étrend elkészítését is vállaljuk!

Mozgással a hosszú, egészséges életért!

A mozgásszegény életmód egyenes út a szervezet leépüléséhez. A rendszeres testmozgással (legyen szó akár sétáról, futásról, vagy más testedzésről) hozzájárul a kiegyensúlyozott élethez, a testi-lelki harmóniához. Fontos azonban, hogy a testedzés ne a kimerülésig tartson, valamint érdemes kipróbálni többféle sportot, annak érdekében, hogy megtaláljuk a hozzánk illőt, amit bármikor szívesen végzünk. A Stefánia Klinikán az életmód tanácsadás mellett, sportágválasztási tanácsadással is várjuk pácienseinket!

Életmód tanácsadás a Stefánia Klinikán!

Mozgásterapeutánk és személyi edzőnk segítségével Ön most megteheti az első lépést a teljes életmódváltás felé. Legyen szó akár fogyókúráról, életmód tippekről, vagy az egészséges étrend kialakításáról, segítünk elérni céljait! Klinikánkon tapasztalt életmód koach várja Önt, aki a legújabb, és leghatékonyabb egészségmegőrző módszerekbe avatja be.